Jobbe som frilanser på nett

Stadig flere velger å jobbe som frilansere over nett. Dette er en måte å jobbe på som gir deg stor frihet til å jobbe hvor, når og hvor mye du selv ønsker. På den andre siden er du ikke garantert noen fast inntekt gjennom å jobbe på denne måten. I denne artikkelen ser vi på hvordan man kan jobbe som frilanser på nett.

Skribent/tekstforfatter

Mange tjener i dag penger på å formulere innhold til andre. Det finnes flere portaler hvor andre skaffer jobbene for deg, og din eneste oppgave er å skrive artikler som tilfredsstiller kriteriene gitt av kunden. Dette er en jobb med stor frihet, og du kan selv velge hvor mye du vil jobbe. En annen måte å lykkes som frilans skribent og tekstforfatter, er å samarbeide med bestemte bedrifter som trenger produksjon av innhold til nettsidene deres. Dette fungerer i praksis slik at de gir deg oppdrag, som du enten velger å ta eller ikke ta.

Evaluering av søkemotorer

Selskaper som Appen Connect, Lionbridge og Teemwork er alltid på utkikk etter frilansere som kan jobbe for dem. Disse selskapene tar oppdrag fra søkemotorselskaper, som for eksempel Google, og legger ut oppdragene til uavhengige frilansere som gjør jobben. Også denne typen jobb er preget av stor frihet.

Selskapsform

Når du skal arbeide som frilanser over nett, må du velge selskapsform, ut i fra hva som lønner seg for deg. Dette er for å skatte av inntektene dine på en riktig måte. De fleste frilansere velger å starte et enkeltmannsforetak for å holde orden på denne delen av driften. Det finnes både fordeler og ulemper med denne selskapsformen. Fordelen er stor frihet og selvstendighet, mens ulempene er at du i større grad

står alene enn du gjør hvis du er ansatt i en bedrift. Det er derfor lurt å veie fordelene og ulempene opp mot hverandre før du begynner som frilanser over nett.