Hvordan starte og drive et internettfirma?

Mange av oss kunne godt tenke oss å ha en jobb som gir oss muligheten til å jobbe hvor vi vil, når vi vil og hvor mye vi vil. Gjennom å starte og drive et internettfirma, er dette mulig. I denne artikkelen ser vi nærmere på ulike forretningsmuligheter som finnes på det store internettet. Hos kongstanken.no, en nettside som skriver om alt om virksomhet, kan du gjøre deg enda klokere etter å ha lest denne artikkelen.

Affiliatemarkedsføring

Affiliatemarkedsføring er en forretningside som går ut på å markedsføre og selge andre selskapers produkter, mot en provisjon. Det vil i praksis si at du som affiliate har en eller annen kanal, det kan være en nettside, Youtube-kanal eller bruker i sosiale medier, hvor du markedsfører andre sine produkter. Når forbrukerne klikker seg inn på produktene via dine kanaler, tjener du provisjon ved eventuelle salg. Dette er en trygg forretningside som ikke krever særlige store utgifter. Gjennom såkalte affiliateprogrammer som for eksempel AdTraction eller TradeDoubler kan du enkelt samarbeide med en rekke selskaper, samtidig som du følger med på inntjeningen din.

Reklamefinansierte nettsider

Gjennom å lage din egen nettside med et spesifikt innhold, kan du tjene penger på å få reklamefinansiert nettsiden din. Dette kan gjøres gjennom Google Adsense, som er en gratis portal for å reklamere på din nettside. I praksis foregår det slik at du tjener penger på at besøkende på din nettside klikker på reklameannonsene du plasserer på nettsiden din.

Hvilket type firma bør du ha?

Det finnes flere muligheter til hvilken type firma du bør ha. Du kan for eksempel opprette et enkeltmannsforetak eller et aksjeselskap. Hvis firmaet ditt skal være en deltidsjobb, og ikke har stor risiko i form av store utgifter, anbefales det å opprette et enkeltmannsforetak. Da står du personlig ansvarlig for eventuelle utgifter, men inntektene regnes som vanlig personinntekt og du kan ta ut alt som lønn.