Hvor viktig er navnet du velger?

Når du skal opprette en bedrift, så er det mange ting du må gjøre. Du må registrere den, sette opp bankkontoer, ansette folk, søke etter klienter, og en rekke andre ting. Det er rett og slett mye på agendaen som må gjøres. En av de postene som regnes som noe mindre viktig er navnet. Ofte tenker en at det ikke er så viktig, så lenge en presterer på andre områder. Allikevel kunne en ikke tatt mer feil her, og mye forskning peker på dette.

Blant annet fant en studie at navn fort kan være det eneste som teller hva gjelder investorer. Utrolige tall fra hypen rundt blockchain før forrige juleferie beviser dette. Mens Bitcoin hadde beveget seg fra $1 til $20.000 på bare noen få år, så hadde mange slengt seg på bølgen. Spesielt i fjor vinter minnet tilstandene om Dot Com boblen, der flere navn rett og slett bare la til .com, net, web, osv. til slutten av firmanavnet. I fjor la mange firmaer til blockchain, crypto og Bitcoin til sitt navn. Det førte til ekstreme økninger i prisen på aksjene, og dermed gode inntekter for selskapene som gjennomførte navnebyttet.

Haken var bare at mange av bedriftene ikke fullførte noen spesifikk endring. Der enkelte lovet en endring som sto i stil med navnet, så var det mange som rett og slett bare endret navnet uten å si noen ting. Selv sistnevnte mottok en rekke bud for aksjer, og noen selskap steg så mye som mange hundre prosent i verdi. Det beviser at investorer nærmest ene og alene investert basert på et navn, og ikke innholdet. Dette er derimot overførbart til kjøp og salg innen bedrifter.

Merkevarer og branding er helt essensielt, og selv bare et litt dårligere navn enn dine konkurrenter kan føre til en stor nedgang i kunder. Det er derfor helt essensielt at du som skal starte en bedrift velger et navn meget nøye. Dette navnet skal tross alt være med deg hele veien videre, og da er det viktig å velge noe som passer og noe som kunden liker. Husk på at navn har ført til flere hundre prosent økning i aksjer. Hva om det er overførbart direkte til salg?